Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Οι συνταγές μου Αποθηκεύστε τις συνταγές σας και μοιραστείτε τις εύκολα και με ασφάλεια
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

Λέμφωμα από κύτταρα μανδύα

Ευρετήριο Αναφορές

Ένδειξη

Ένδειξη για Βρεξουκαμπταγένη αυτολευκίλη

Κωδικός I-624562
Φύλο Χωρίς διάκριση φύλου
Ηλικία Μόνο ενήλικες (18 ετών και άνω)
Πρόθεση Θεραπευτική πρόθεση

Σύντομη περιγραφή

Η βρεξουκαμπταγένη αυτολευκίλη ενδείκνυται για τη θεραπεία ενήλικων ασθενών με υποτροπιάζον ή ανθεκτικό λέμφωμα από κύτταρα μανδύα (MCL) μετά από δύο ή περισσότερες γραμμές συστηματικής θεραπείας, συμπεριλαμβανομένου αναστολέα της τυροσινικής κινάσης του Bruton (BTK).

Λέμφωμα από κύτταρα του μανδύα

Αγωγές

Για την ένδειξη αυτή, η βιβλιογραφία αναφέρει τις εξής αγωγές:

Ενδοφλέβια – μόνο ενήλικες (18 ετών και άνω) – 2 × 10⁶ CAR-θετικά βιώσιμα Τ κύτταρα ανά kg σωματικού βάρους, με μέγιστο τα 2 × 10⁸ CAR-θετικά βιώσιμα Τ κύτταρα για ασθενείς βάρους ≥100 kg

2 × 10⁶ CAR-θετικά βιώσιμα Τ κύτταρα ανά kg σωματικού βάρους, με μέγιστο τα 2 × 10⁸ CAR-θετικά βιώσιμα Τ κύτταρα για ασθενείς βάρους ≥100 kg
Χορήγηση

Σχήμα A: Σε περίπτωση που το βάρος του ασθενούς είναι ≤ 100 kg, ενδοφλέβια, 2.000.000 κύτταρα βρεξουκαμπταγένη αυτολευκίλη ανά κιλό σωματικού βάρους, εφάπαξ.

Σχήμα B: Σε περίπτωση που το βάρος του ασθενούς είναι ≥ 100 kg, ενδοφλέβια, μεταξύ 2.000.000 κύτταρα βρεξουκαμπταγένη αυτολευκίλη ανά κιλό σωματικού βάρους και 200.000.000 κύτταρα βρεξουκαμπταγένη αυτολευκίλη ανά κιλό σωματικού βάρους, εφάπαξ.

Λεπτομερής περιγραφή

Η βρεξουκαμπταγένη αυτολευκίλη προορίζεται αποκλειστικά για αυτόλογη χρήση.

Η θεραπεία αποτελείται από μια μονή δόση προς έγχυση που περιέχει μια διασπορά προς έγχυση CAR-θετικών βιώσιμων Τ κυττάρων σε έναν περιέκτη. Η στοχευμένη δόση είναι 2 × 106 CAR-θετικά βιώσιμα Τ κύτταρα ανά kg σωματικού βάρους (εύρος: 1 × 106 – 2 × 106 κύτταρα/kg), με το μέγιστο τα 2 × 108 CAR-θετικά βιώσιμα Τ κύτταρα για ασθενείς βάρους 100 kg και άνω.

Η βρεξουκαμπταγένη αυτολευκίλη συνιστάται να εγχέεται 3 έως 14 ημέρες μετά από την ολοκλήρωση της χημειοθεραπείας καταστροφής λεμφοκυττάρων για ασθενείς με MCL. Η διαθεσιμότητα της θεραπείας πρέπει να επιβεβαιώνεται πριν από την έναρξη του σχήματος καταστροφής των λεμφοκυττάρων.

Προθεραπεία (χημειοθεραπεία καταστροφής των λεμφοκυττάρων) για ασθενείς με MCL:

  • Πρέπει να χορηγείται χημειοθεραπευτικό σχήμα καταστροφής των λεμφοκυττάρων, αποτελούμενο από κυκλοφωσφαμίδη 500 mg/m² και φλουδαραβίνη 30 mg/m² πριν από την έγχυση της βρεξουκαμπταγένης αυτολευκίλης. Οι συνιστώμενες ημέρες είναι η 5η, 4η και 3η ημέρα πριν από την έγχυση της βρεξουκαμπταγένης αυτολευκίλης.

Προθεραπευτική φαρμακευτική αγωγή

  • Για την ελαχιστοποίηση των πιθανών οξειών αντιδράσεων στην έγχυση, συνιστάται οι ασθενείς να λαμβάνουν προθεραπευτική φαρμακευτική αγωγή με παρακεταμόλη 500 έως 1.000 mg από του στόματος και διφαινυδραμίνη 12,5 έως 25 mg ενδοφλεβίως ή από του στόματος (ή ισοδύναμο) περίπου 1 ώρα πριν από την έγχυση.
  • Δεν συνιστάται η προφυλακτική χρήση συστηματικών κορτικοστεροειδών.

Παρακολούθηση πριν από την έγχυση

  • Σε ορισμένες ομάδες ασθενών που διατρέχουν κίνδυνο, ενδέχεται να ενδείκνυται η καθυστέρηση της έγχυσης της βρεξουκαμπταγένης αυτολευκίλης.

Παρακολούθηση μετά την έγχυση

  • Οι ασθενείς πρέπει να παρακολουθούνται σε ημερήσια βάση για τις πρώτες 10 ημέρες μετά από την έγχυση για τυχόν σημεία και συμπτώματα πιθανού CRS, νευρολογικά συμβάντα και άλλες τοξικότητες. Οι ιατροί θα πρέπει να εξετάζουν το ενδεχόμενο νοσηλείας για τις πρώτες 10 ημέρες μετά από την έγχυση ή με τα πρώτα σημεία/συμπτώματα CRS και/ή νευρολογικά συμβάντα.
  • Μετά τις πρώτες 10 ημέρες μετά την έγχυση, οι ασθενείς θα παρακολουθούνται κατά την κρίση του ιατρού.
  • Πρέπει να δοθεί οδηγία στους ασθενείς να παραμείνουν κοντά (εντός 2 ωρών μετακίνησης) σε ειδικευμένο κέντρο θεραπείας για τουλάχιστον 4 εβδομάδες μετά από την έγχυση.
Ιδιαιτερότητες δοσολογίας

Η βρεξουκαμπταγένη αυτολευκίλη προορίζεται για ενδοφλέβια χρήση μόνο.

Η βρεξουκαμπταγένη αυτολευκίλη δεν πρέπει να ακτινοβολείται. ΜΗΝ χρησιμοποιείτε φίλτρο λευκαφαίρεσης.

Πριν από τη χορήγηση, πρέπει να επιβεβαιώνεται ότι η ταυτότητα του ασθενούς αντιστοιχεί στις μοναδικές πληροφορίες ασθενούς που αναγράφονται στον σάκο έγχυσης και στην κασέτα της βρεξουκαμπταγένης αυτολευκίλης.

Η βρεξουκαμπταγένη αυτολευκίλη, ένα στοχευμένο προς το CD19 γενετικά τροποποιημένο ανοσοθεραπευτικό προϊόν αυτόλογων T-κυττάρων, δεσμεύεται στο CD19 που εκφράζεται σε καρκινικά κύτταρα και σε φυσιολογικά Β κύτταρα. Έπειτα από τη δέσμευση του αντι-CD19 CAR T-κυττάρου στα κύτταραστόχους που εκφράζουν το CD19, η συνδιεγερτική περιοχή CD28 και η περιοχή σηματοδότησης CD3-ζ ενεργοποιούν καθοδικούς σηματοδοτικούς καταρράκτες που οδηγούν στην ενεργοποίηση T κυττάρων, στον πολλαπλασιασμό τους, στην απόκτηση λειτουργιών τελεστή και στην έκκριση φλεγμονωδών κυτταροκινών και χημειοκινών. Αυτή η αλληλουχία συμβάντων οδηγεί στη θανάτωση των κυττάρων-στόχων που εκφράζουν το CD19.

Αποποίηση ευθυνών: Έχουν γίνει όλες οι προσπάθειες για να εξασφαλιστεί ότι οι πληροφορίες που παρέχονται είναι ακριβείς, ενημερωμένες και πλήρεις, αλλά δεν δίνεται καμία εγγύηση για τον σκοπό αυτό. Η εμφάνιση ένδειξης ή αγωγής για μια νόσο ή ένα σύμπτωμα σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ερμηνευθεί ως υπόδειξη ότι η αγωγή είναι αποτελεσματική ή κατάλληλη για κάθε συγκεκριμένο ασθενή. Η απουσία μιας ένδειξης ή αγωγής για μια νόσο ή ένα σύμπτωμα σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αποκλείει την ύπαρξη άλλων κατάλληλων ουσιών και αγωγών. Η Ergobyte Πληροφορική Α.Ε. δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε πτυχή της υγειονομικής περίθαλψης παρέχεται με τη βοήθεια των πληροφοριών που η ίδια παρέχει.

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.