Το τριποξείδιο (tripoxide) είναι ένας γαστρικός κυτταροπροστατευτικός παράγοντας που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της γαστρίτιδας και των γαστρικών έλκων. Το τριποξείδιο έχει έναν τρόπο δράσης διαφορετικό από αυτόν από τους άλλους αντι-γαστρικούς παράγοντες: δεν αναστέλλει την έκκριση οξέος και δεν έχει δραστικότητα εξουδετέρωσης του οξέος. Ασκεί τη δραστηριότητά του αυξάνοντας την παραγωγή βλέννας, την κυτταροπροστατευτική έκκριση προσταγλανδίνης, την αναγέννηση των ινών κολλαγόνου, την μείωση της φλεγμονής που προκαλείται από τη μετανάστευση ουδετερόφιλων και την παραγωγή αντιδραστικών ριζών οξυγόνου στο γαστρικό βλεννογόνο, ενισχύοντας τον μεταβολισμό του γαστρικού βλεννογόνου και τη μικροκυκλοφορία.