Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Οι συνταγές μου Αποθηκεύστε τις συνταγές σας και μοιραστείτε τις εύκολα και με ασφάλεια
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

Ακτινική κεράτωση

Ευρετήριο Αναφορές

Ένδειξη

Ένδειξη για Τιρμπανιμπουλίνη

Κωδικός I-267824
Φύλο Χωρίς διάκριση φύλου
Ηλικία Μόνο ενήλικες (18 ετών και άνω)
Πρόθεση Θεραπευτική πρόθεση

Σύντομη περιγραφή

Η τιρμπανιμπουλίνη ενδείκνυται για τη θεραπεία πεδίου της μη υπερκερατωσικής, μη υπερτροφικής ακτινικής κεράτωσης (βαθμού 1 κατά Olsen) του προσώπου ή του τριχωτού της κεφαλής σε ενήλικες.

Ακτινική κεράτωση

Αγωγές

Για την ένδειξη αυτή, η βιβλιογραφία αναφέρει τις εξής αγωγές:

Δερματική – μόνο ενήλικες (18 ετών και άνω) – Ένα λεπτό στρώμα αλοιφής άπαξ ημερησίως για 5 διαδοχικές ημέρες

Ένα λεπτό στρώμα αλοιφής άπαξ ημερησίως για 5 διαδοχικές ημέρες
Χορήγηση

Δερματική, 1 επαλείψεις τιρμπανιμπουλίνη, μία φορά ημερησίως, για χρονική διάρκεια 5 ημέρες.

Λεπτομερής περιγραφή

Η αλοιφή τιρμπανιμπουλίνης πρέπει να εφαρμόζεται στο προσβεβλημένο πεδίο στο πρόσωπο ή στο τριχωτό της κεφαλής μία φορά την ημέρα για ένα κύκλο θεραπείας 5 διαδοχικών ημερών. Ένα λεπτό στρώμα αλοιφής πρέπει να εφαρμόζεται για να καλύψει το πεδίο θεραπείας έως και 25 cm².

Σε περίπτωση παράλειψης δόσης, ο ασθενής πρέπει να εφαρμόσει την αλοιφή μόλις το θυμηθεί και έπειτα θα πρέπει να συνεχίσει με το κανονικό πρόγραμμα. Ωστόσο, η αλοιφή δεν πρέπει να εφαρμόζεται περισσότερο από μία φορά την ημέρα.

Η αλοιφή tirbanibulin δεν πρέπει να εφαρμόζεται έως ότου το δέρμα επουλωθεί από τη θεραπεία με οποιοδήποτε προηγούμενο φαρμακευτικό προϊόν, διαδικασία ή χειρουργική θεραπεία και δεν πρέπει να εφαρμόζεται σε ανοιχτές πληγές ή σκασμένο δέρμα.

Το θεραπευτικό αποτέλεσμα μπορεί να αξιολογηθεί περίπου 8 εβδομάδες μετά την έναρξη της θεραπείας. Εάν η υπό θεραπεία περιοχή δεν εμφανίσει πλήρη κάθαρση κατά την παρακολούθηση, περίπου 8 εβδομάδες μετά την έναρξη του κύκλου θεραπείας ή εφεξής, η θεραπεία θα πρέπει να επαναξιολογηθεί και να επανεξεταστεί η διαχείριση.

Δεν υπάρχουν διαθέσιμα κλινικά δεδομένα σχετικά με τη θεραπεία για περισσότερους από 1 κύκλο θεραπείας 5 διαδοχικών ημερών. Σε περίπτωση υποτροπής ή ανάπτυξης νέων βλαβών εντός της υπό θεραπεία περιοχής, πρέπει να εξετάζονται άλλες θεραπευτικές επιλογές.

Ιδιαιτερότητες δοσολογίας

Πριν από την εφαρμογή της τιρμπανιμπουλίνης, οι ασθενείς πρέπει να καθαρίζουν το πεδίο θεραπείας με ήπιο σαπούνι και νερό και να το στεγνώνουν.

Η αλοιφή πρέπει να εφαρμόζεται περίπου την ίδια ώρα κάθε μέρα. Δεν συνιστάται επίδεση ή άλλως κλειστή περίδεση της υπό θεραπεία περιοχής. Το πλύσιμο και το άγγιγμα της υπό θεραπεία περιοχής πρέπει να αποφεύγεται για περίπου 8 ώρες μετά την εφαρμογή της τιρμπανιμπουλίνης. Έπειτα από αυτήν την περίοδο, η υπό θεραπεία περιοχή μπορεί να πλυθεί με ήπιο σαπούνι και νερό.

Τα χέρια πρέπει να πλένονται με σαπούνι και νερό πριν και αμέσως μετά την εφαρμογή της αλοιφής.

Η τιρμπανιμπουλίνη διαταράσσει τους μικροσωληνίσκους μέσω άμεσης δέσμευσης στην τουμπουλίνη, η οποία προκαλεί διακοπή του κυτταρικού κύκλου και αποπτωτικό θάνατο των πολλαπλασιαζόμενων κυττάρων και σχετίζεται με διακοπή της σηματοδότησης της τυροσινικής κινάσης Src.

Αποποίηση ευθυνών: Έχουν γίνει όλες οι προσπάθειες για να εξασφαλιστεί ότι οι πληροφορίες που παρέχονται είναι ακριβείς, ενημερωμένες και πλήρεις, αλλά δεν δίνεται καμία εγγύηση για τον σκοπό αυτό. Η εμφάνιση ένδειξης ή αγωγής για μια νόσο ή ένα σύμπτωμα σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ερμηνευθεί ως υπόδειξη ότι η αγωγή είναι αποτελεσματική ή κατάλληλη για κάθε συγκεκριμένο ασθενή. Η απουσία μιας ένδειξης ή αγωγής για μια νόσο ή ένα σύμπτωμα σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αποκλείει την ύπαρξη άλλων κατάλληλων ουσιών και αγωγών. Η Ergobyte Πληροφορική Α.Ε. δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε πτυχή της υγειονομικής περίθαλψης παρέχεται με τη βοήθεια των πληροφοριών που η ίδια παρέχει.

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.