Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Οι συνταγές μου Αποθηκεύστε τις συνταγές σας και μοιραστείτε τις εύκολα και με ασφάλεια
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

Μέτρια έως σοβαρή ατοπική δερματίτιδα

Ευρετήριο Αναφορές

Ένδειξη

Ένδειξη για Τραλοκινουμάμπη

Κωδικός I-489396
Φύλο Χωρίς διάκριση φύλου
Ηλικία Μόνο έφηβοι (12 ετών - 18 ετών) , ενήλικες (18 ετών και άνω)
Πρόθεση Θεραπευτική πρόθεση

Σύντομη περιγραφή

Η τραλοκινουμάμπη ενδείκνυται για τη θεραπεία της μέτριας έως σοβαρής ατοπικής δερματίτιδας σε ενήλικους και έφηβους ασθενείς ηλικίας άνω των 12 ετών, οι οποίοι είναι υποψήφιοι για συστηματική θεραπεία.

Ατοπική δερματίτιδα

Αγωγές

Για την ένδειξη αυτή, η βιβλιογραφία αναφέρει τις εξής αγωγές:

Υποδόρια – μόνο έφηβοι (12 ετών - 18 ετών), ενήλικες (18 ετών και άνω) – 600 mg αρχική δόση και μετέπειτα 300 mg 1 φορά κάθε 2 εβδομάδες

600 mg αρχική δόση και μετέπειτα 300 mg 1 φορά κάθε 2 εβδομάδες
Χορήγηση

Υποδόρια, 600 χιλιοστογραμμάρια τραλοκινουμάμπη, εφάπαξ. Στη συνέχεια, υποδόρια, 300 χιλιοστογραμμάρια τραλοκινουμάμπη, μία φορά κάθε 2 εβδομάδες.

Λεπτομερής περιγραφή

Η συνιστώμενη δόση της τραλοκινουμάμπης για ενήλικους και έφηβους ασθενείς ηλικίας άνω των 12 ετών είναι μια αρχική δόση 600 mg.

Αυτή η αρχική δόση ακολουθείται από μια ένεση των 300 mg χορηγούμενη κάθε δύο εβδομάδες.

Κατά την κρίση του συνταγογράφοντος, μπορεί να μελετηθεί το ενδεχόμενο χορήγησης κάθε τέσσερις εβδομάδες για τους ασθενείς που επιτυγχάνουν καθαρό ή σχεδόν καθαρό δέρμα έπειτα από 16 εβδομάδες θεραπείας. Η πιθανότητα διατήρησης της εξάλειψης ή σχεδόν εξάλειψης των δερματικών βλαβών μπορεί να είναι χαμηλότερη με τη χορήγηση κάθε τέσσερις εβδομάδες.

Θα πρέπει να μελετάται το ενδεχόμενο διακοπής της θεραπείας στους ασθενείς που δεν έχουν επιδείξει ανταπόκριση έπειτα από 16 εβδομάδες θεραπείας. Ορισμένοι ασθενείς με αρχική μερική ανταπόκριση μπορεί, στη συνέχεια, να εμφανίσουν περαιτέρω βελτίωση με τη συνέχιση της θεραπείας κάθε δύο εβδομάδες μετά τις 16 εβδομάδες.

Η τραλοκινουμάμπη μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ή χωρίς τοπικά κορτικοστεροειδή. Η χρήση τοπικών κορτικοστεροειδών, όταν κρίνεται κατάλληλη, μπορεί να παράσχει επιπλέον επίδραση στη συνολική αποτελεσματικότητα της τραλοκινουμάμπης. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν τοπικοί αναστολείς της καλσινευρίνης, αλλά θα πρέπει να περιορίζονται μόνο στις προβληματικές περιοχές, όπως το πρόσωπο, ο λαιμός, οι παρατριμματικές περιοχές και η περιοχή των γεννητικών οργάνων.

Παράλειψη δόσης

Αν παραλειφθεί μια δόση, η δόση θα πρέπει να χορηγηθεί το συντομότερο δυνατό. Στη συνέχεια, η χορήγηση θα πρέπει να συνεχίζεται στον τακτικά προγραμματισμένο χρόνο.

Ηλικιωμένοι

Δεν συνίσταται προσαρμογή της δόσης για τους ηλικιωμένους ασθενείς. Υπάρχουν περιορισμένα δεδομένα για ασθενείς ηλικίας >75 ετών.

Υψηλό σωματικό βάρος

Για τους ασθενείς με υψηλό σωματικό βάρος (>100 kg), οι οποίοι επιτυγχάνουν καθαρό ή σχεδόν καθαρό δέρμα έπειτα από 16 εβδομάδες θεραπείας, ενδέχεται να μην είναι κατάλληλη η μείωση της δόσης σε κάθε τέσσερις εβδομάδες.

Ιδιαιτερότητες δοσολογίας

Η τραλοκινουμάμπη χορηγείται με υποδόρια ένεση στον μηρό ή την κοιλιά, διατηρώντας μια απόσταση 5 cm γύρω από τον ομφαλό. Αν κάποιος άλλος χορηγεί την ένεση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ο άνω βραχίονας.

Συνιστάται να γίνεται κυκλική εναλλαγή της θέσης ένεσης με κάθε δόση. Η τραλοκινουμάμπη δεν πρέπει να ενίεται σε δέρμα με ευαισθησία, βλάβη, μωλωπισμό ή ουλές.

Η τραλοκινουμάμπη είναι ένα πλήρως ανθρώπινο μονοκλωνικό αντίσωμα της IgG4, το οποίο δεσμεύεται ειδικά με την τύπου 2 κυτταροκίνη ιντερλευκίνη-13 (IL-13) και αναστέλλει την αλληλεπίδρασή της με τους υποδοχείς της IL-13. Η τραλοκινουμάμπη εξουδετερώνει τη βιολογική δράση της IL-13 αποκλείοντας την αλληλεπίδρασή της με το σύμπλεγμα υποδοχέων IL-13Rα1/IL-4Rα. Η IL-13 αποτελεί κύρια αιτία φλεγμονωδών νοσημάτων τύπου 2 στον άνθρωπο, όπως η ατοπική δερματίτιδα, και η αναστολή του μονοπατιού της IL-13 με την τραλοκινουμάμπη στους ασθενείς μειώνει πολλούς από τους μεσολαβητές της φλεγμονής τύπου 2.

Αποποίηση ευθυνών: Έχουν γίνει όλες οι προσπάθειες για να εξασφαλιστεί ότι οι πληροφορίες που παρέχονται είναι ακριβείς, ενημερωμένες και πλήρεις, αλλά δεν δίνεται καμία εγγύηση για τον σκοπό αυτό. Η εμφάνιση ένδειξης ή αγωγής για μια νόσο ή ένα σύμπτωμα σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ερμηνευθεί ως υπόδειξη ότι η αγωγή είναι αποτελεσματική ή κατάλληλη για κάθε συγκεκριμένο ασθενή. Η απουσία μιας ένδειξης ή αγωγής για μια νόσο ή ένα σύμπτωμα σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αποκλείει την ύπαρξη άλλων κατάλληλων ουσιών και αγωγών. Η Ergobyte Πληροφορική Α.Ε. δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε πτυχή της υγειονομικής περίθαλψης παρέχεται με τη βοήθεια των πληροφοριών που η ίδια παρέχει.

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.